____________________________________________________________________________________________________________________
............................................................... *ειδήσεις * νέα * ρεπορτάζ *έρευνα σύγχρονων κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων *
___________________________________________________________________________________________________________________

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Νέα εμπλοκή στο θέμα των έργων της Πλατείας Άρεως

  Ειδήσεις για την Τρίπολη.............................

Επέμβαση της 25ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στο έργο της Πλατείας Άρεως

Με έγγραφο προς το Δήμο Τρίπολης, η 25η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων που εδρεύει στην Κόρινθο, γνωστοποιεί ότι δεν επιτρέπονται πλέον οι εργασίες στην Πλατεία Άρεως της Τρίπολης μιας και κατά την αυτοψία αρχαιολόγων της, διαπιστώθηκε σε ορισμένα σημεία, συσσώρευση λίθων, κεραμίδων και εφυαλωμένων οστράκων. Η Εφορεία ζητάει απ΄ το Δήμο να αποστείλει άμεσα τεχνική έκθεση και σχέδιο του έργου, προκειμένου να προβεί σε γνωμοδότηση.



Απαντητικό έγγραφο του Δήμου Τρίπολης προς την 25η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων
Μετά και τα τελευταία γεγονότα με την επέμβαση της 25ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στο έργο της Πλατείας Άρεως, ο Δήμος Τρίπολης προέβη σε επιστολή προς την Εφορεία, η οποία και κοινοποιείται σε όλους όσους εμπλέκονται στο έργο. Ο Δήμος Τρίπολης στέλνει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία του έργου και συγχρόνως εξηγεί το ιστορικό και τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι τώρα. Η επιστολή καταλήγει ως εξής: ‘’Θα επιθυμούσαμε να ορίσετε αρμόδιο Αρχαιολόγο που θα επιβλέπει όσο γίνονται οι εργασίες εκσκαφής για να μην έχουμε κάθε τόσο διακοπές. Εμείς θα ζητήσουμε επιβλέποντα από την Γ.Γ.Π.Π και το Τεχνικό Επιμελητήριο.

Τέλος σας επισημαίνουμε ότι το έργο είναι ύψιστης σημασίας για τον Δήμο Τρίπολης και η διακοπή των εργασιών που μας επιβάλλεται βλάπτει την εύρυθμη λειτουργία ολόκληρης της πόλης. Παρακαλούμε λοιπόν για τις τάχιστες ενέργειες σας, διότι άσκοπές καθυστερήσεις επιφέρουν τεράστια οικονομική ζημία στον Δήμο και στην αγορά της τοπικής οικονομίας’’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου