____________________________________________________________________________________________________________________
............................................................... *ειδήσεις * νέα * ρεπορτάζ *έρευνα σύγχρονων κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων *
___________________________________________________________________________________________________________________

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ για το Πανεπιστήμιο Πελoποννήσου

Οκτώ χρόνια μετά την ίδρυσή του, το Πανεπιστημίου Πελοποννήσου εξακολουθεί να είναι εγκλωβισμένο στα προβλήματά του. Βασικές ελλείψεις σε υποδομή και διδακτικό προσωπικό είναι μόνο μερικά από τα «επίκαιρα» προβλήματα του πανεπιστημίου. 
«Θύματα» του Δ.Ν.Τ. και της υποχρηματοδότησης της Παιδείας είναι και οι συμβασιούχοι καθηγητές Π.Δ. 407/80. 
Για πολλοστή φορά, το υπουργείο Παιδείας εφαρμόζει τακτικές «εκπτώσεων» στις πιστώσεις των συμβασιούχων καθηγητών Π.Δ. 407/80 αδιαφορώντας για την ομαλή λειτουργία του τμήματος. Αποτέλεσμα είναι να αναλαμβάνουν να διδάσκουν, στην καλύτερη των περιπτώσεων, καθηγητές χωρίς να έχουν το γνωστικό αντικείμενο, ενώ στη χειρότερη να μην διδάσκονται καθόλου μερικά μαθήματα. 
Άμεσο αποτέλεσμα είναι οι περικοπές των μαθημάτων και η συρρίκνωση του οδηγού σπουδών με συνέπεια την απαξίωση των δημόσιων πανεπιστημίων και ιδιαίτερα των επαρχιακών. Το μεθοδευμένο αυτό σχέδιο για την υποβάθμιση των πτυχίων μας στην προσπάθεια της προώθησης των ιδιωτικών πανεπιστημίων είναι τουλάχιστον προκλητικό.
Απαιτούμε την άμεση επίλυση του προβλήματος διεκδικώντας τον απαραίτητο αριθμό πιστώσεων για την ομαλή λειτουργία του πανεπιστημίου.
Απαιτούμε την πρόσληψη μελών ΔΕΠ πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες του πανεπιστημίου.


ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου