____________________________________________________________________________________________________________________
............................................................... *ειδήσεις * νέα * ρεπορτάζ *έρευνα σύγχρονων κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων *
___________________________________________________________________________________________________________________

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ KAKOYΡΑΙΪΚΩΝ

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΜΑΣ

+ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΠ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ



Εγκαινιάζουμε την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου των Κακουραίικων στη μνήμη του αείμνηστου Δασκάλου μας Γεωργίου Απ. Χριστόπουλου.
Ο μεγάλος Δάσκαλος Γεώργιος Απ. Χριστόπουλος κοιμήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2000 στο κοιμητήριο του χωριού μας με τη συνοδεία όλων των αγαπημένων συγγενών, φίλων και μαθητών του. Έφυγε στα 82 χρόνια του πλήρης ημερών και ευτύχισε να αποκτήσει τρία παιδιά (τον Απόστολο, την Μαρία και τον Γιάννη), ενώ χάρηκε σαν παππούς εφτά εγγονάκια.
Η σύντροφός του Ελένη, η αδελφή μου, ήταν συμπαραστάτρια σ’ όλη τη δύσκολη περίοδο της ζωής του και ξεχνούσε τα δικά της προβλήματα.
Χρημάτισε Δάσκαλος στο Δημοτικό Σχολείο Κακουραίικων επί μίαν 18ετία και για την αξιόλογη προσφορά του τιμήθηκε από το Σύλλογο Κακουραίων με αναμνηστικό μετάλλιο, με πρόταση από δύο αριστούχους μαθητές του και άξιους επιστήμονες, τον γιατρό Νίκο Κατσούλα και τον Καθηγητή Παν/μίου Πάνο Πανόπουλο που έφυγαν νωρίτερα και ον περίμεναν στην αντίπερα όχθη.
Πολλοί μαθητές πρόκοψαν στη ζωή και με υπερηφάνεια και συγκίνηση παρακολουθούσε την πρόοδό τους… Αρκετοί από τους σημερινούς 50ρηδες, 60ρηδες και 70ρηδες είσαστε μαθητές του.
Είχε μια προσωπικότητα που ενέπνεε σεβασμό και αξιοπρέπεια και ο λόγος του είχε βαρύτητα στα κοινοτικά του χωριού μας.
Με δικές του προσπάθειες έγινε διθέσιο και προστέθηκε δεύτερη αίθουσα στους πάνω από 100 μαθητές. Ήταν ο πλάτανος μεγάλος που με τα τεράστια πλοκάμια του και το βαθύ του ίσκιο αγκάλιαζε με αγάπη τα μαθητούδια του χωριού μας.
Ο αείμνηστος Δάσκαλος Γιάννης Πισιμίσης μου είχε πει: στο προαύλιο κάθε σχολείου έπρεπε να’ χει στηθεί η προτομή του Δασκάλου ως ευγνωμοσύνη.
Συγχαίρω το Δήμαρχο Ηραίας Σταύρο Χριστόπουλο, τον Πάρεδρο Ασημάκη Τσούλο και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ηλία Κοντογόνη που με τη σημερινή εκδήλωση τίμησαν τον αείμνηστο Δάσκαλό μας Γεώργιο Χριστόπουλο.

  Νίκος Ι. Κωστάρας 
13-2-2010

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Μύρισε... Άνοιξη στην Αρκαδία