____________________________________________________________________________________________________________________
............................................................... *ειδήσεις * νέα * ρεπορτάζ *έρευνα σύγχρονων κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων *
___________________________________________________________________________________________________________________

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Οι πρόγονοι μας που πολέμησαν και έχυσαν το αίμα τους για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι, χαρακτηρίζονται ένα μάτσο αγράμματων και αδαών χωριατών, από τον γραμματιζούμενο αντιπρόεδρο της "κυβέρνησης Μνημονίου""


του Χαράλαμπου Αποσκίτη*
Μόνο οργή μπορούν να προκαλέσουν στον καθένα μας οι δηλώσεις του σημερινού Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ.Θεόδωρου Πάγκαλου,στα πλαίσια μιας διάλεξης του στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης τον περασμένο Μάιο, έτσι όπως αποκαλύφθηκαν από τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.
Ο κ. Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε μεταξύ άλλων οτι κανένας πολιτικός δεν είναι τόσο διεφθαρμένος ώστε να βγαίνει στον δρόμο για να στρατολογήσει ψηφοφόρους, αλλά οι διεφθαρμένοι πολίτες πάνε και τον βρίσκουν στο γραφείο του, όπως επίσης οτι οι Έλληνες που έκαναν την Επανάσταση του 1821 ήταν ένα μάτσο αγράμματων και αδαών χωριατών, οι οποίοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα σχίσμα από την οθωμανική αυτοκρατορία και μετά την απελευθέρωση ψήφιζαν οποιονδήποτε θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα τους , λογική που διατηρείται και στις μέρες μας!
Καλό θα ήταν να πληροφορήσει κάποιος τον κύριο Αντιπρόεδρο οτι  κανένας πολίτης δεν γεννιέται διεφθαρμένος.Το σύστημα που είχαν δημιουργήσει μέχρι τώρα πολλοί από τους πολιτικούς, γεννούσε διαφθορά, που άγγιζε  τους ίδιους αλλά και τους γύρω τους.
Αν ο πολίτης ο οποίος δεν είχε δουλειά, δεν είχε ελπίδα, δεν είχε καμία διέξοδο στη ζωή του, κατευθυνόταν σε ένα πολιτικό γραφείο, δεν το έκανε διότι ήταν διεφθαρμένος αλλά διότι ήταν απελπισμένος.
Το ότι οι πρόγονοι μας που πολέμησαν και έχυσαν το αίμα τους για να είμαστε σήμερα εμείς ελεύθεροι, χαρακτηρίζονται ενα μάτσο αγράμματων και αδαών χωριατών, που λειτουργούσαν μόνο για το συμφέρον τους, είναι τουλάχιστον προκλητικό.
Γιατί αν αυτοί οι ήρωες κύριε Αντιπρόεδρε δεν είχαν δώσει τη ζωή τους για την ελευθερία, είναι βέβαιο οτι σήμερα εσείς δεν θα είχατε τη δυνατότητα να λέτε όποτε και όπου θέλετε, ό,τι θέλετε.
Επίσης ο κύριος Αντιπρόεδρος δήλωσε, οτι οι Έλληνες έχουν την ψευδαίσθηση οτι είναι άμεσοι απόγονοι του Περικλή, επικροτώντας έτσι ο ίδιος, την δογματική αντίληψη περί μη συνέχειας του ελληνικού έθνους.
Τον πληροφορούμε λοιπόν, πως εγώ και όλοι όσοι γνωρίζω είναι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων και οτι το ελληνικό εθνος έχει και ιστορία και συνέχεια.
Είναι τέλος απορίας άξιον πως αυτός ο κύριος παραμένει ακόμα Αντιπρόεδρος μιας δημοκρατικής, υποτίθεται, ελληνικής κυβέρνησης.
* Πολιτευτής Αρκαδίας - Μέλος Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου