____________________________________________________________________________________________________________________
............................................................... *ειδήσεις * νέα * ρεπορτάζ *έρευνα σύγχρονων κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων *
___________________________________________________________________________________________________________________

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Μεγαλόπολη, Αρκαδίας

Μεγαλόπολη είναι μια σύγχρονη πόλη και βρίσκεται στην ίδια τοποθεσία με την αρχαία Μεγαλόπολη.



"Μεγαλόπολη" η μεγάλη πόλη. Όταν ιδρύθηκε, το 371 π.Χ., ήταν η πρώτη αστικοποίηση σε ρουστίκ και πρωτόγονη Αρκαδίας. Στην αρχαιότητα, η πόλη αυξήθηκε πολύ το μεγάλο. αρχαίο θέατρο, που είναι γνωστό ότι έχουν την ικανότητα 20.000 άνθρωποι ήταν ένα από τα μεγαλύτερα γνωστά θέατρα. Στη εποχή η πόλη ήταν γνωστή ως Sinanou (Σινάνο) μέχρι τον 19ο αιώνα.
Η απόσταση της Μεγαλόπολης από την Τρίπολη, είναι 30 χλμ (18 μίλια). Η Μεγαλόπολη βρίσκεται 33 χιλιόμετρα από Ανδρίτσαινας, 19 από την ιστορική Καρύταινα και 55 χλμ.  ΒΑ από την Καλαμάτα για την Ελληνική Εθνική Οδό 7 και Ε65 .
 Τα βουνά που περιβάλλουν την Μεγαλόπολη είναι Ταϋγέτου , και εμπερού  κέντρο εκπομπής κεραιών  τηλεόρασης και επικοινωνιών πλησιέστερο πύργος είναι στην κορυφή του όρους. Ένα μεγάλο μέρος της περιοχής είναι απομονωμένη, και η δασική κοιλάδα περιέχει περίπου 10.000 άτομα. Είναι μία από τις πιο αραιοκατοικημένες περιοχές της Πελοποννήσου. Βρίσκεται μεταξύ του Αλφειού και του Λούσιου ποταμών.

Η Μεγαλόπολη έχει τρία σχολεία, λύκεια, γυμνάσια, εκκλησίες, τράπεζες, ξενοδοχεία, ένα ταχυδρομείο και πλατείες ( πλατεία ). Έχει επίσης ένα σιδηροδρομικό σταθμό με αυλή εμπορευματικών 1 χλμ. από το κέντρο!!!!!!!!!!!!! Το κομμάτι δεν περάσει μέσα από την Τρίπολη. Η γραμμή για Καλαμάτα - Τρίπολη -Άργος - Κόρινθος βρίσκεται 4 χιλιόμετρα (2 μίλια)   Ένα ευρύτερο οδικό δίκτυο άνοιξε νοτιοδυτικός περίπου τη δεκαετία του 1980. Μεγαλόπολη είναι τώρα παρακάμπτεται από ένα νέο αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Καλαμάτα με την Αθήνα , η οποία παραδόθηκε στην κυκλοφορία το 2002. Ο αυτοκινητόδρομος τρέχει μεταξύ τα μικρά χωριά Περιβόλια και Ρούτση, πλησίον του ποταμού Αλφειού.

* Η παραπάνω περιγραφή προέρχεται από το άρθρο της Wikipedia στη  Μεγαλόπολη,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου