____________________________________________________________________________________________________________________
............................................................... *ειδήσεις * νέα * ρεπορτάζ *έρευνα σύγχρονων κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων *
___________________________________________________________________________________________________________________

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Εκκληση Δρας Ολγα Σαραντοπούλου, Γραμματέως ΣΑΕ,προς τον Απανταχού Ελληνισμού


Επισυνάπτεται Εκκληση Δρας Ολγα Σαραντοπούλου, Γραμματέως ΣΑΕ,
προς τον Απανταχού Ελληνισμού
 
με εκτίμηση,
Ευαγγελία Κουλιάνου
Βιέννη-Αυστρία
 
Pls find enclosed appeal of Dr.Olga Sarantopoulos to World Hellenism
 
Sincerely,
Evangelia Koulianou
Vienna, Austria
15.06.2011
 
 
Ευρισκόμενη στην Ελλάδα τούτες τις δύσκολες ώρες, συναισθάνομαι πλήρως την αγανάκτηση των συμπατριωτών μας για τα άγρια μέτρα που η Τρόικα επιβάλλει. Ενώνω μαζί τους τη φωνή μου για τα τραγικά σφάλματα που έφεραν τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Ενώνω μαζί τους τη φωνή μου στην αγωνία τους για το μέλλον των παιδιών μας.

Ενώνω, όμως, τη φωνή μου και με όλους εκείνους τους εχέφρονες που αν και δυσαρεστημένοι, δεν παύουν να ζητούν να επικρατήσουν τούτη την κρίσιμη ώρα η σύνεση και η ψυχραιμία. Ναι στη διαμαρτυρία. Όχι στις ακρότητες. Εκείνο που προέχει είναι το συμφέρον της Πατρίδας και η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Απευθύνω έκκληση προς κάθε κατεύθυνση για σύνεση και ψυχραιμία. Ενωμένοι όλοι οι Έλληνες θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Θα δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Θα επιβάλουμε τη φωνή της λογικής στους συμμάχους και εταίρους μας.

Η Ομογένεια σε ολόκληρο τον κόσμο παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τα γεγονότα. Πιστεύει στην αστείρευτη δύναμη του Ελληνισμού. Στην σωφροσύνη και την αυτοσυγκράτηση των Ελλήνων. Συμπαρίσταται στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό. Καλεί την  πολιτική ηγεσία και τους βουλευτές  έστω και τώρα να αρθούν στο ύψος των κρισίμων περιστάσεων και από εκεί,  να αγωνιστούν για την ελευθερία και την ευημερία του ελληνικού λαού.


Δρ.Όλγα Σαραντοπούλου
Γραμματέας Παγκοσμίου Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού


-------------------------
 
                                     Appeal of Dr.Olga Sarantopoulos to World Hellenism                                            

Situated in Greece at this difficult time I feel the full anger of our compatriots to the wild measures that the Troika imposes. I add my voice to theirs regarding the tragic mistakes that brought the country to the brink of bankruptcy.
 
I add my voice to their concern for the future of οur children.  But I also join my voice with all the sane, though unhappy they are unceasing in seeking and maintaining wisdom and composure at this critical time. 
Yes, to protests. No to extremism. What matters are the interests of the homeland and the protection of human life. 
 
I urge and appeal in each direction for prudence and calm.  United, all Hellenes will overcome these difficulties. We will create a better future for our children. We will require the voice of reason in our allies and partners.
 
Hellenes around the world follow these unfolding events with bated breath.   They do believe in the unstoppable power of Hellenism.  They believe in the wisdom and restraint of the Greeks.  They are reaching out to the tested Greek citizens.  They call on the political leadership and the members of the Parliament, even now to be lifted, at last, to the height of the relevant circumstances and from there, to fight for the freedom and the prosperity of the Greek people.

Dr.Olga Sarantopoulos
Secretary of the World Council of Hellenes Abroad

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Aνακήρυξη του Βασιλείου Κων/ντή Σχίζα, από του Σέρβου Γορτυνίας, ως τακτικό μέλος της Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδος



Αεροπορική Ακαδημία Ελλάδος (Α.ΑΚ.Ε.)

Αντιφώνηση του με αφορμή την ομόφωνη
(Α.ΑΚ.Ε.)

Τελετή Επισήμου Εισόδου του την Παρασκευή 6 Μαΐου 2011



Γράφει ο Νικόλαος Νόκας 
Αντιπτέραρχος ε.α.
 πρόεδρος της Α.ΑΚ.Ε.


Κατά την ειδική Συνεδρία που πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαΐου 2011 στην κατάμεστη αίθουσα της Α.ΑΚ.Ε. μεταξύ άλλων εκλεκτών προσωπικοτήτων που ανακηρύχθηκαν μόνιμα τακτικά μέλη είναι και
ο Βασίλειος Σχίζας.
Μετά την προσφώνηση – παρουσία του βιογραφικού του σημειώματος, έγινε η απονομή του Διπλώματος και του Σήματος της Α.ΑΚ.Ε. από τον πρόεδρο. Ο κ. Σχίζας φανερά συγκινημένος προχώρησε στην αντιφώνησή του η οποία πιστεύουμε ότι αξίζει να δημοσιοποιηθεί.
Ακολουθεί το κείμενο της αντιφώνησης:

Ο Βασίλης Σχίζας (δεξιά) με τον πρόεδρο της Αεροπορικής
Ακαδημίας Ελλάδος, αντιπτέραρχο ε. α. Νικόλαο Νόκα



Περικλείει μέγιστη τιμή για μένα, η έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου να με δεχθεί το πρώτον και να με ανακηρύξει ομόφωνα τακτικό μέλος της Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδος (Α.ΑΚ.Ε.), κατόπιν της εισηγητικής πρότασης του λόγιου, συγγραφέα και ανώτατου ε. α. αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας , εκ της ευάνδρου Αρκαδίας ορμώμενου, κ. Πολύβιου Μαργιά.
Κατόπιν τούτων νοιώθω χρέος ηθικό, το οποίο υπόσχομαι να ανταποδώσω εργαζόμενος, μέσα κυρίως από τη δραστηριότητά μου, αναδεικνύοντας και προβάλλοντας κάθε δραστηριότητα της Αεροπορικής Ακαδημίας που εν τέλει επενεργεί υπέρ του Όπλου της Πολεμικής μας Αεροπορίας.
Της αεροπορίας των υψιπετών αεροπόρων, που όταν στο εγγύς παρελθόν κάποιοι πολιτικοί αποτόλμησαν να τους παραγκωνίσουν, η υψηλόφρων, ελευθερόφρων, ανδροπρεπής και με βαθύ νόημα απάντησή τους ήταν:
«Έτσι κι αλλιώς από εκεί ψηλά δε φαίνεστε, είστε πολύ μικροί, ανύπαρκτοι…» (Είναι απόσπασμα από δημοσίευμα της εφημερίδας «Κρητική ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ»).

Πολλοί θεωρούν ότι η Πολεμική Αεροπορία έχει μόνο σκοπό την προάσπιση της ακεραιότητας και της τιμής της πατρίδας.
Είναι ύψιστα βεβαίως ιδανικά.
Προσωπικά έχω παιδιόθεν και την αντίληψη – βίωμα θα έλεγα – της μεγάλης κοινωνικής, ανθρωπιστικής και προσφοράς αίματος προς τον Ελληνικό Λαό.
Ήταν Φεβρουάριος του 1956. Τα ορεινά χωριά της Αρκαδίας είχαν αποκλειστεί από τα χιόνια για πολλές ημέρες. Ήταν ένας βαρύς χειμώνας.
Στο χωριό μου Σέρβου στην ορεινή Γορτυνία, οι σάκινες (έτσι έλεγαν τα σακιά των 45 οκάδων ) με τα «άλευρα των Κυλινδρόμυλων Καλαμών» - Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ - που εφοδίαζαν όλη την Πελοπόννησο, είχαν εξαντληθεί από τα καταστήματα και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί.
Τότε, ο πρόεδρος του χωριού, ονόματι Γεώργιος Δάρας - (Γιώκο Ντάρα τον φώναζαν),- ένας ολιγογράμματος, δραστήριος και εξαίρετος μάνατζερ θα λέγαμε σήμερα βαρβαριστί - έστειλε στη νομαρχία Αρκαδίας ένα τηλεγράφημα που έγραφε επί λέξει τα εξής: «Πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα.
Μη βραδύνετε».
Την επόμενη μέρα με ενέργειες της νομαρχίας, η Πολεμική Αεροπορία έστειλε ένα αεροπλάνο τύπου Ντακότα και έριξε από μεγάλο ύψος, σακιά με αλεύρι, σιτάρι και ζωοτροφές, στα χωράφια πλησίον του χωριού.
Ήταν βιωματική εμπειρία μου. Έβλεπα πρώτη φορά αεροπλάνο.
Έκανε κύκλους και αφού το πλήρωμα τοποθετούσε τα σακιά στην πόρτα του αεροσκάφους, τα έριχναν στα χωράφια, τα οποία σημειωτέον όταν έπεφταν στο έδαφος ή πάνω σε δένδρα ή στα πολλά θαμνώδη πουρνάρια της περιοχής, διαλύονταν αλλά οι πατριώτες μου συγκέντρωσαν αρκετή ποσότητα από την «εξ’ ουρανού» βοήθεια.
Αυτή ήταν η ανθρωπιστική προσφορά της Αεροπορίας όπως εγώ την βίωσα. Η προσφορά όμως δεν τελειώνει εδώ.
Μετά λίγες μέρες, ένα άλλο αεροπλάνο τύπου Ντακότα, εκτελώντας παρόμοια αποστολή κατέπεσε στο όρος Δίρφη της Εύβοιας και το πλήρωμα σκοτώθηκε.
Τότε ο πρόεδρος του χωριού μου, ο φλογερός εκείνος πατριώτης, ο Γιώκο Ντάρας, περίλυπος τέλεσε επίσημο της Κοινότητας, μνημόσυνο στη μνήμη τους.
Στην ιστορική εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, με δάκρυα στα μάτια, συντετριμμένος, ενθυμούμε ακόμη κάποια απ’ τα λόγια που είπε:
«Σκοτώθηκαν τα παιδιά! Μπορεί να είμαστε αιτία εμείς ! Ζητήσαμε να μας στείλουν αλεύρι και στέλνουν τα αεροπλάνα με τόσο κακό καιρό, γι’ αυτό έπεσε το αεροπλάνο πάνω στο βουνό της Εύβοιας…».
Πενήντα πέντε (55) χρόνια μετά, με την ευκαιρία της σημερινής σεμνής εκδήλωσης, ζήτησα από το Μουσείο Ιστορίας της Πολεμικής Αεροπορίας, στοιχεία τα οποία μου παρασχέθηκαν για το αεροπορικό ατύχημα
στο όρος Δίρφη.
Εκείνο το αεροπλάνο Ντακότα, που ενδεχομένως να ήταν το ίδιο που πραγματοποίησε ρίψεις εφοδίων στο χωριό μου, είχε πλήρωμα:
Κυβερνήτη τον υποσμηναγό Αθανάσιο Διονυσόπουλο, συγκυβερνήτη τον ανθυποσμηναγό Κωνσταντίνο Κοντογιάννη, αεροναυτίλο τον ανθυποσμηναγό Νικόλαο Ελληνάκη και ασυρματιστή τον σμηνία Σταύρο Βουρβαχάκη.
Αιωνία τους η μνήμη.
Αυτή είναι η προσφορά αίματος της Πολεμικής Αεροπορίας μας, επίσης όπως προανέφερα από την πρώτη βιωματική εμπειρία μου γι’ αυτό το ηρωικό όπλο.
Υπόσχομαι να προσφέρω ότι υπαγορεύει η συνείδησή μου στην Αεροπορική Ακαδημία Ελλάδος γιατί αντανακλάται στην Πολεμική Αεροπορία και επομένως είναι τιμή και πατριωτικό χρέος.
Εντιμολογιώτατοι, σας ευχαριστώ.
Βασίλης Κων/ντή Σχίζας
* * * * * * *

Ένα νέο εκλεκτό και δυναμικό μέλος της Α.ΑΚ.Ε. όπως ο Βασίλης Σχίζας πιστεύουμε ότι μπορεί και θα προσφέρει στο έργο της Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδος.
Ο πρόεδρος
της Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδος
Νικόλαος Νόκας
Αντιπτέραρχος ε.α.

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Οι μετανάστες...του 1906

Από το 1892 έως 1954, πάνω από δώδεκα εκατομμύρια μετανάστες που εγγράφονται στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω της δικτυακής πύλης του Ellis Island, ένα μικρό νησί στο λιμάνι της Νέας Υόρκης. Ellis Island βρίσκεται στον κόλπο επάνω ακριβώς από την ακτή του Νιου Τζέρσεϋ, μέσα στη σκιά του Αγάλματος της Ελευθερίας. Μέσα από τα χρόνια, αυτή η πύλη προς τον νέο κόσμο διευρύνθηκε από την αρχική 3,3 στρέμματα της σε 27,5 στρεμμάτων επί το πλείστον από την υγειονομική ταφή που προέρχονται από πλοίο έρμα και, ενδεχομένως, καθ 'υπέρβαση γη από την κατασκευή της Νέας Υόρκης σύστημα Πόλη

Οι μετανάστες...του 1906 & κατάλογος των επιβατών (μεταξύ αυτών και Βαχλαίων) σχετικά με το πλοίο Ellis Island βρίσκεται στον κόλπο επάνω ακριβώς από την ακτή του Νιου Τζέρσεϋ, μέσα στη σκιά του Αγάλματος της Ελευθερίας. Μέσα από τα χρόνια, αυτή η πύλη προς τον νέο κόσμο δiευρύνθηκε από την αρχική 3,3 στρέμματα της σε 27,5 στρεμμάτων επί το πλείστον από την υγειονομική ταφή που προέρχονται από πλοίο έρμα και, ενδεχομένως, καθ 'υπέρβαση γη από την κατασκευή της Νέας Υόρκης σύστημα Πόλη μετρό. Πριν από τον ορισμό τους ως την περιοχή του πρώτου σταθμού μετανάστευση Ομοσπονδιακού Προέδρου Benjamin Harrison το 1890, Ellis Island είχαν μια ποικίλη ιστορία. Λόγω της πλούσιας και άφθονη στρειδιών και άφθονη και κερδοφόρα shad τρέχει, ήταν γνωστό ως νησί Oyster για πολλές γενεές κατά την ολλανδική και αγγλική αποικιακή περίοδο. Με τον τρόπο αυτό, Ellis Island αναπτύχθηκε από την αμμώδη νησί που μόλις και μετά βίας αυξήθηκε πάνω από την υψηλή παλίρροια σήμα, σε μια κρεμώντας περιοχή για τους πειρατές, ένα οχυρό λιμάνι, τα πυρομαχικά και αποθήκη διάταγμα όνομα Φορτ Γκίμπσον, και τελικά σε ένα σταθμό μετανάστευσης. Από 1794 έως 1890 (περίοδος σταθμός πριν από τη μετανάστευση), Ellis Island έπαιξε ως επί το πλείστον αδιατάρακτος αλλά ακόμα σημαντικό στρατιωτικό ρόλο στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Όταν οι Βρετανοί κατέλαβαν πόλη της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια του επαναστατικού πολέμου, μεγάλο και ισχυρό ναυτικό στόλο της, μπόρεσε να πλεύσει απρόσκοπτη απευθείας στο λιμάνι της Νέας Υόρκης. Ως εκ τούτου, θεωρήθηκε καίριας σημασίας από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ότι μια σειρά παράκτιων οχυρώσεων στο λιμάνι της Νέας Υόρκης να κατασκευαστεί λίγο πριν από τον πόλεμο του 1812.
Μετά από πολύ νομικό παζάρια για την κυριότητα του νησιού, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αγόρασε Ellis Island της Νέας Υόρκης το 1808.
Ellis Island εγκρίθηκε ως περιοχή για οχυρωματικά έργα και για αυτό κατασκευάστηκε στηθαίο για τρεις βαθμίδες κυκλικής όπλα, κάνοντας το μέρος νησί του νέου αμυντικού συστήματος λιμάνι που περιλαμβάνονται Κάστρο Κλίντον στη μπαταρία, Κάστρο Williams στο νησί κυβερνήτη, Fort Wood την Νησί Bedloe και δύο φρούρια χωματουργικές εργασίες στην είσοδο λιμάνι της Νέας Υόρκης κατά τη Verrazano στενεύει.
Το φρούριο στο Ellis Island ονομάστηκε Fort Gibson προς τιμήν ενός γενναίου αξιωματικός σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1812.
Πριν από το 1890, τα μεμονωμένα κράτη (και όχι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση) ρυθμισμένη μετανάστευση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Castle Garden στην μπαταρία (αρχικά γνωστή ως το Κάστρο του Κλίντον), αποτέλεσε τη Νέα Υόρκη σταθμό μέλος μετανάστευση 1855 - 1890 και σε περίπου οκτώ εκατομμύρια μετανάστες, κυρίως από τη Βόρεια και τη Δυτική Ευρώπη, πέρασαν το κατώφλι του. Αυτές οι πρόωρες μετανάστες προέρχονταν από χώρες όπως η Αγγλία, η Ιρλανδία, τη Γερμανία και τις Σκανδιναβικές χώρες και αποτέλεσε το πρώτο μεγάλο κύμα των μεταναστών που εγκαταστάθηκαν και πληθυσμό των Ηνωμένων Πολιτειών.
Σε όλο το 1800 και ακόμη πιο έντονη στο τελευταίο μισό του 19ου αιώνα, ακολούθησε την πολιτική αστάθεια, οι περιοριστικές θρησκευτικοί νόμοι και η επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών στην Ευρώπη άρχισαν να τροφοδοτήσει τη μεγαλύτερη μαζική μετανάστευση του ανθρώπου στην ιστορία του κόσμου.
Σύντομα έγινε προφανές ότι Castle Garden ήταν τα εφόδια και απροετοίμαστη να χειριστεί τον αυξανόμενο αριθμό των μεταναστών που φθάνουν ετησίως.
Δυστυχώς, επιδεινώνοντας τα προβλήματα των μικρών εγκαταστάσεων ήταν η διαφθορά και την ανικανότητα που βρέθηκαν να είναι κοινός τόπος σε Castle Garden.
Ενώ ο νέος σταθμός μετανάστευσης για Ellis Island ήταν υπό κατασκευή, το Γραφείο Barge κατά τη μπαταρία χρησιμοποιήθηκε για την επεξεργασία των μεταναστών.
Η νέα δομή για Ellis Island, χτισμένο από «πεύκο της Γεωργίας" άνοιξε την 1 Ιανουαρίου 1892? Annie Moore, ένα 15χρονο κορίτσι Ιρλανδίας, μαζί με δύο αδελφούς της ιστορίας και εισήλθε σε μια νέα χώρα, όπως ήταν η πρώτη μετανάστη να να υποβάλλονται σε επεξεργασία στο Ellis Island στις 2 Ιανουαρίου. Μέσα στα επόμενα 62 χρόνια, περισσότερα από 12 εκατομμύρια ήταν να ακολουθήσουν μέσω αυτού του λιμένα της εισόδου.
Αν και υπήρχαν πολλοί λόγοι για να μεταναστεύσει στην Αμερική, δεν υπάρχει λόγος θα μπορούσε να βρεθεί για το τι θα συμβεί μόνο πέντε έτη μετά την Ellis Island Immigration σταθμό άνοιξε. Το βράδυ της 14 Ιούνη, 1897, μια πυρκαγιά σε Ellis Island, έκαψαν το σταθμό μετανάστευσης εντελώς στο έδαφος. Αν και δεν ζωές χάθηκαν, από πολλά χρόνια Ομοσπονδιακής και Πολιτειακής αρχεία μετανάστευσης που χρονολογείται από το 1855 κάηκε μαζί με το πεύκο κτίρια που απέτυχε να τους προστατεύσει. Οι Ηνωμένες Πολιτείες Οικονομικών γρήγορα διέταξε τη διευκόλυνση της μετανάστευσης πρέπει να αντικατασταθεί σε μία πολύ σημαντική προϋπόθεση. Όλες οι μελλοντικές δομές που δημιουργήθηκαν στο Ellis Island έπρεπε να πυρασφαλείας. Στις 17 Δεκεμβρίου, 1900, το νέο Κεντρικό Κτίριο άνοιξε και το 2251 οι μετανάστες ελήφθησαν εκείνη την ημέρα.
Ενώ οι περισσότεροι μετανάστες που εγγράφονται στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω λιμάνι της Νέας Υόρκης (ο πιο δημοφιλής προορισμός των ατμοπλοϊκών εταιρειών), άλλοι έπλευσε σε πολλά λιμάνια, όπως η Βοστώνη, Φιλαδέλφεια, Βαλτιμόρη, Σαν Φρανσίσκο και Savannah, το Μαϊάμι και τη Νέα Ορλεάνη.
Η μεγάλη ατμοπλοϊκών εταιρειών όπως η White Star, Ερυθρό Αστέρα, Cunard και το Αμβούργο-Αμερική έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ιστορία του Ellis Island και η μετανάστευση εν γένει.
Πρώτη και δεύτερη θέση των επιβατών που έφτασαν στο λιμάνι της Νέας Υόρκης δεν ήταν υποχρεωμένοι να υποστούν τη διαδικασία ελέγχου στο Ellis Island.
Αντ 'αυτού, οι επιβάτες υποβλήθηκαν σε σύντομη επιθεώρηση στο πλοίο? Τη θεωρία είναι ότι εάν ένα άτομο θα μπορούσε να αντέξει οικονομικά να αγοράσει ένα πρώτο ή το δεύτερο εισιτήριο, ήταν λιγότερο πιθανό να γίνει ένα δημόσιο τέλος στην Αμερική λόγω της ιατρικής ή νομικούς λόγους.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θεώρησε ότι αυτές οι πιο εύποροι επιβάτες δεν θα καταλήγουν στα νοσοκομεία ιδρυμάτων, ή να καταστούν βάρος για το κράτος. Ωστόσο, οι επιβάτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας εστάλησαν σε Ellis Island για περαιτέρω επιθεώρηση αν ήταν άρρωστα ή είχαν νομικά προβλήματα. Το σενάριο αυτό ήταν πολύ διαφορετική για "πηδαλιουχία" ή στις τρίτες επιβάτες τάξη. Οι μετανάστες ταξίδευαν στην πολυσύχναστη και συχνά ανθυγιεινές συνθήκες κοντά στο κάτω μέρος της ατμόπλοια με λίγες ανέσεις, συχνά δαπανών μέχρι και δύο εβδομάδες ναυτία στις κουκέτες τους κατά τη διάρκεια ακατέργαστων διελεύσεις του Ατλαντικού Ωκεανού. Κατά την άφιξη στη Νέα Υόρκη, τα πλοία θα αποβάθρα στο Hudson ή Ανατολή προβλήτες του ποταμού. Πρώτη και δεύτερη θέση επιβάτες θα αποβιβασθούν, διέρχεται από τις τελωνειακές αρχές στα μεσόβαθρα και ήταν ελεύθεροι να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι επιβάτες τάξη πηδαλιουχία και τρίτη μεταφέρθηκαν από την προβλήτα με πλοίο ή φορτηγίδα σε Ellis Island, όπου ο καθένας θα υποβληθεί σε ιατρική και νομική επιθεώρηση. Εάν τα έγγραφα του μετανάστη ήταν σε τάξη και ήταν σε σχετικά καλή υγεία, το Ellis Island διαδικασία επιθεώρησης θα διαρκέσει περίπου τρεις έως πέντε ώρες.  Στις αρχές της δεκαετίας του 1900, οι υπάλληλοι της μετανάστευσης εσφαλμένα θεωρηθεί ότι η κορύφωση κύμα της μετανάστευσης έχει ήδη περάσει.
Στην πραγματικότητα, η μετανάστευση ήταν σε άνοδο και το 1907, περισσότεροι άνθρωποι μετανάστευσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες από κάθε άλλη χρονιά? Περίπου 1,25 εκατομμύρια μετανάστες υποβλήθηκαν σε επεξεργασία στο Ellis Island στο εν λόγω έτος.
Κατά συνέπεια, κτίστες και τους ξυλουργούς ήταν συνεχώς αγωνίζονται για μεγέθυνση και τη δημιουργία νέων μονάδων για να φιλοξενήσει αυτή τη μεγαλύτερη από την αναμενόμενη εισροή νέων μεταναστών.
Νοσοκομείο κτίρια, κοιτώνες, λοιμώδης νόσος θαλάμους και της κουζίνας ήταν όλοι ήταν πυρετωδώς κατασκευάστηκαν μεταξύ 1900 και 1915.
Καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισε Παγκόσμιο Πόλεμο, η μετανάστευση στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκαν.<
Πολυάριθμες υποψία αλλοδαπών εχθρό σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, που υποβλήθηκαν στο Ellis Island υπό κράτηση.
Μεταξύ 1918 και 1919, υπό κράτηση υποψίες αλλοδαποί εχθρό μεταφέρθηκαν από το Έλις Άιλαντ και σε άλλες περιοχές, προκειμένου για τις Ηνωμένες Πολιτείες Ναυτικού με το στρατό Ιατρικό Τμήμα να αναλάβει το σύμπλεγμα νησιών για όλη τη διάρκεια του πολέμου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τον τακτικό έλεγχο των αφικνούμενων μεταναστών διεξήχθη επί του πλοίου ή στις αποβάθρες. Στο τέλος του Α Παγκοσμίου Πολέμου, ένα μεγάλο «Κόκκινος τρόμος" εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Αμερική και χιλιάδες των υπόπτων ξένων ριζοσπάστες εγκλεισθούν στο Ellis Island. Εκατοντάδες ήταν αργότερα απελάθηκαν με βάση την αρχή της ενοχής από την ένωση με όλους τους οργανισμούς που υποστηρίζουν επανάσταση εναντίον της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Το 1920, Ellis Island εκ νέου ως μια μετανάστευση που λαμβάνουν σταθμό και 225.206 μετανάστες υποβλήθηκαν σε επεξεργασία το εν λόγω έτος.
Από την αρχή της μαζικής μετανάστευσης που κράτησε τα χρόνια (περίπου) 1880 - 1924, ένα όλο και πιο θορυβώδης ομάδα πολιτικών και nativists ζήτησαν αυξημένη περιορισμούς στη μετανάστευση.
Νόμοι και κανονισμοί, όπως το κινεζικό νόμο αποκλεισμού, το Alien Συμβόλαιο Εργατικό Δίκαιο και την καθιέρωση ενός τεστ γνώσεων προήλθε μόλις αυτό το κύμα πλημμύρα των νέων μεταναστών.
Στην πραγματικότητα, η κωδωνοκρουσία θανάτου για Ellis Island, ως ένα σημαντικό σημείο εισόδου για τους νέους μετανάστες, άρχισαν να διοδίων το 1921.
Θα φτάσει σε ένα κρεσέντο μεταξύ 1921 με την ψήφιση της ποσόστωσης Νόμων και 1924 με το πέρασμα του Εθνικού Origins νόμου. Οι περιορισμοί αυτοί βασίζονται σε ένα σύστημα το ποσοστό ανάλογα με τον αριθμό εθνοτικών ομάδων που ζουν ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τον 1890 και 1910 Απογραφή.
Ήταν μια προσπάθεια να διατηρηθεί η εθνική γεύση των «παλαιών μεταναστών», εκείνα τα προηγούμενα εποίκων κατά κύριο λόγο από τη Βόρεια και τη Δυτική Ευρώπη. Η αντίληψη υπήρχε ότι η άφιξη νέων μεταναστών κυρίως από τη νότια και ανατολική Ευρώπη ήταν κάπως κατώτερα από αυτά που έφτασαν νωρίτερα.

Μετά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισε να αναδύεται ως μια πιθανή παγκόσμια δύναμη.Ηνωμένες Πολιτείες πρεσβειών ήταν εγκατεστημένοι σε χώρες σε όλο τον κόσμο, και τις προοπτικές των μεταναστών στο εξής εφαρμόζεται για τις θεωρήσεις τους στα αμερικανικά προξενεία στις χώρες καταγωγής τους.
Τα απαραίτητα έγγραφα ολοκληρώθηκε στο προξενείο και ένα ιατρικό έλεγχο Διενεργήθηκε επίσης εκεί.
Μετά το 1924, οι μόνοι άνθρωποι που συνελήφθησαν στο Ellis Island ήταν αυτοί που είχαν προβλήματα με την γραφειοκρατία τους, καθώς και οι πρόσφυγες του πολέμου και των εκτοπισθέντων.
Ellis Island παρέμεναν ανοικτά για πολλά χρόνια και υπηρέτησε πολλούς σκοπούς. Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, οι ναυτικοί έμποροι εχθρός συνελήφθησαν στο κτίριο αποσκευών και κοιτώνες.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες Ακτοφυλακή εκπαιδεύονται περίπου 60.000 στρατιωτών εκεί.
Τον Νοέμβριο του 1954 την τελευταία κρατούμενο, μια νορβηγική εμπορικού ναυτικού που ονομάζεται Arne Peterssen απελευθερώθηκε, και Ellis Island σφραγίζονται επίσημα.
Το 1965, ο Πρόεδρος Lyndon Johnson δήλωσε Ellis Island μέρος του αγάλματος της Ελευθερίας Εθνικό Μνημείο.
Το 1965, ο Πρόεδρος Lyndon Johnson δήλωσε Ellis Island μέρος του αγάλματος της Ελευθερίας Εθνικό Μνημείο. Ellis Island άνοιξε για το κοινό σε περιορισμένη βάση μεταξύ 1976 και 1984. Ξεκινώντας το 1984, Ellis Island πραγματοποιήθηκε μια σημαντική αποκατάσταση, η μεγαλύτερη ιστορική αποκατάσταση στην ιστορία των ΗΠΑ. Τα 160 εκατομμύρια δολάρια έργο δολαρίων χρηματοδοτήθηκε από δωρεές σε Άγαλμα της Ελευθερίας - Ellis Island Foundation, Inc, σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πάρκων. Το Κεντρικό Κτίριο άνοιξε εκ νέου για το κοινό στις 10 Σεπτεμβρίου 1990 ως το Ellis Island Immigration Museum. Σήμερα, το μουσείο δέχεται περίπου 2 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.

Πηγή: Η Εθνική Υπηρεσία Πάρκο

*από το: http://baxliagortynias.blogspot.com/2011/02/blog-post_27.html

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Εκδόθηκαν τρία έργα του Δημήτρη Μητρόπουλου.



  
         Ο Μουσικός Οίκος "Μάριος Νικολαΐδης" εξέδωσε τρία μουσικά έργα από τις Μουσικές Συνθέσεις του Δημήτρη Μητρόπουλου. 
Τα έργα αυτά είναι:
1.  Βeatrice pour piano
2.  Scherzo en fa mineur
3.  Fete cretoise

          Ο Δημήτρης Μητρόπουλος έζησε από το 1896 έως το 1960.
          Ήταν δεξιοτέχνης Πιανίστας, χαρισματικός Μαέστρος και αξιόλογος Συνθέτης.
          Η συμβολή του για την εξέλιξη της κλασικής μουσικής ήταν καθοριστική.

          Ευχαριστούμε τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη, το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου, τον Πρόεδρο της Εταιρείας Αρκαδικών Γραμμάτων και Τεχνών κ.Ηλία Στασινό και τον πρ. Υφυπουργό Πολιτισμού κ. Πέτρο Τατούλη για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Ο Εκδότης 
Μάριος Νικολαΐδης


ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΜΑΡΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
ΣΤΟΑ  ΑΡΣΑΚΕΙΟΥ 4, 105 64  ΑΘΗΝΑ - 
τηλ.: 210.3232174 - Fax: 210.3232175
www.music-house.gr
emailmushouse@otenet.gr