____________________________________________________________________________________________________________________
............................................................... *ειδήσεις * νέα * ρεπορτάζ *έρευνα σύγχρονων κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων *
___________________________________________________________________________________________________________________

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ: Συνεχίζονται οι έρευνες για την εγκληματική ομάδα που έκλεβε οχήματα

Συνεχίζονται οι συστηματικές και μεθοδικές έρευνες του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας σχετικά με τη δράση εγκληματικής ομάδας η οποία διέπραττε κλοπές οχημάτων και πλαστογραφίες κατ΄ εξακολούθηση στην Αττική και στη συνέχεια μετέφερε τα κλεμμένα οχήματα στα Τριπόταμα Αχαΐας όπου τα πωλούσε. Εξιχνιάστηκαν άλλες εννέα περιπτώσεις κλοπών οχημάτων ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άλλων οκτώ ημεδαπών ηλικίας από 56 έως 18 ετών για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Υπενθυμίζεται ότι την 4-4-2012 το απόγευμα, στα Τριπόταμα Αχαΐας, είχαν συλληφθει σε κοινή επιχείρηση των Αστυνομικών Τμημάτων Κλειτορίας και Καλαβρύτων τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 59, 56 και 45 ετών σε βάρος των οποίων και δυο ακόμα συνεργών τους που αναζητούνταν, είχε σχηματιστεί δικογραφία, κατά περίσταση, για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και πλαστογραφίας, αντίσταση και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, οι πέντε ημεδαποί το τελευταίο χρόνο είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα κλέβοντας οχήματα, ιδίως φορτηγά και δίκυκλα από περιοχές της Αττικής, στα οποία αφού παραποιούσαν τα στοιχεία κυκλοφορίας και έθεταν πλαστές πινακίδες, τα μετέφεραν σε συνεργείο του 59χρονου στα Τριπόταμα Αχαΐας, όπου τα αποσυναρμολογούσαν και τα διέθεταν προς πώληση.
Οι Αστυνομικοί των Αστυνομικών Τμημάτων Κλειτορίας και Καλαβρύτων, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες και στοιχεία που προέκυψαν από την πολύμηνη έρευνα βρήκαν και κατάσχεσαν στις περιοχές των Καλαβρύτων και της Γορτυνίας οκτώ ακόμα κλεμμένα οχήματα (δυο φορτηγά και έξι δίκυκλα) .
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε και η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη εξιχνιάστηκαν άλλες εννέα περιπτώσεις κλοπής οχημάτων, τις οποίες είχαν διαπράξει οι δράστες το τελευταίο χρόνο από περιοχές της Αττικής.
Τα κατασχεθέντα οχήματα φυλάσσονται στις αστυνομικές αρχές προκειμένου αποδοθούν στους παθόντες.
Η συμπληρωματική δικογραφία υποβλήθηκε άμεσα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Καλαβρύτων.
Για την συγκεκριμένη υπόθεση έχει προφυλακιστεί ένας 59χρονος ημεδαπός ενώ έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος στα μέλη που συγκροτούσαν την εγκληματική ομάδα. Το προανακριτικό έργο και οι έρευνες οι οποίες συνεχίζονται πραγματοποιούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Κλειτορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου