____________________________________________________________________________________________________________________
............................................................... *ειδήσεις * νέα * ρεπορτάζ *έρευνα σύγχρονων κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων *
___________________________________________________________________________________________________________________

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Θλιβερή εξαίρεση ο κ. Σκατζός



5-1-2014


Την ώρα που όλα τα Δημοτικά Συμβούλια της Αρκαδίας, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, δεκάδες εργατικά σωματεία καταδικάζουν τη δίωξη του σ. Νίκου Γόντικα στελέχους του ΚΚΕ, ο δήμαρχος κ. Σκατζός προκλητικά δηλώνει ότι «δεν έχει καμία τέτοια αρμοδιότητα».
Πρόκειται για δίωξη στο πρόσωπο του σ. Γόντικα του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ, του ταξικού κινήματος, μετά από μήνυση του κ. Μάνου, του πολιτικού κόμματος Δράση, γιατί «προΐστατο» όπως λέει το κατηγορητήριο, σε κινητοποίηση ενάντια σε απόλυση του επιστάτη-φύλακα του 1ου Γυμνασίου-Λυκείου Τρίπολης, στις 4 Μάη του 2010 έξω από το σχολείο, ημέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας που είχαν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
Την ώρα που:
·      Ανάλογες μηνύσεις του κ. Μάνου, ανά την Ελλάδα, ενάντια στο ΠΑΜΕ έχουν τεθεί στο αρχείο
·      Ο εργαζόμενος επιστάτης-φύλακας δικαιώθηκε στα δικαστήρια που προσέφυγε
·      Οι μόνοι μάρτυρες (τότε γυμνασιάρχης, λυκειάρχης, πρόεδρος γονέων και κηδεμόνων) καταθέτουν ένορκα ότι, καμιά λεκτική ή σωματική βία δεν ασκήθηκε ενάντια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς
Έρχεται ο κ. δήμαρχος και προκλητικά δηλώνει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι δεν γνωρίζει αν οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι νεολαίοι που κινητοποιούνται μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, προέβησαν σε έκτροπα!!!
Προτείνουμε στο κ. Δήμαρχο να αναλάβει «Βασιλικός ή Στρατιωτικός Επίτροπος» σε δίκες εκατοντάδων αγροτών στην Πελοπόννησο (μεταξύ αυτών και κατοίκων της Βόρειας Κυνουρίας) που διώκονται αυτή την περίοδο γιατί έκαναν και κάνουν το αυτονόητο, πάλευαν και παλεύουν να μείνουν στον τόπο τους και να καλλιεργούν τα χωράφια τους.
Φαίνεται ότι ενοχλεί η δράση και η παρέμβαση του ΚΚΕ, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο που αποκαλύπτει και αντιπαλεύει το αντιλαϊκό έργο στο Δήμο. Έχουν διαλύσει τις υπηρεσίες στο Δήμο, αναθέτουν τα πάντα σε μικρούς και μεγάλους εργολάβους, σε μικρούς και μεγαλύτερους προμηθευτές και μελετητές. Υλοποιούν μια φορομπηχτική πολιτική, και παράλληλα συρρικνώνει υπηρεσίες για τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Κλείνουν σχολεία και υπηρεσίες. Τα μόνα που ανθούν είναι τα κέρατα των ανεμογενητριάδων στον Πάρνωνα και τα έργα υποδομών στον τουρισμό των υψηλών βαλαντίων όπου διατίθενται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Φαίνεται ότι ο κ. δήμαρχος δεν μπορεί να συγχωρέσει το ΚΚΕ που αποκάλυψε ότι:
·      Επί τρείς μήνες δούλευε η εταιρία στο λιμάνι χωρίς άδεια
·      Δεν είχαν και δεν έχουν τις σχετικές εγκρίσεις από την Κτηματική υπηρεσία
·      Μπάζωναν το λιμάνι με μπάζα ακόμα και από πρόχειρο σκουπιδότοπο
·      Δήμος και Περιφέρεια έδωσαν στον ανάδοχο δωράκι ενός εκατομμυρίου ευρώ, αφού τον απάλλαξαν να κατασκευάσει το έργο με πιστοποιημένα υλικά από λατομείο, όπως προβλέπει η Μελέτη Περιβαλ-λοντολογικών Επιπτώσεων
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες να βγάλουν τα αναγκαία πολιτικά συμπεράσματα.
Να εγκαταλείψουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και τους εκπροσώπους τους τύπου Σκατζού σε Δήμους και Περιφέρεια.
Να συστρατευθούν με το ΚΚΕ στην καθημερινή πάλη για να μην περάσει η αντιλαϊκή πολιτική, να διαμορφωθούν οι όροι για βαθύτερες αλλαγές στην εξουσία και την οικονομία


Κομματική Οργάνωση Βόρειας Κυνουρίας του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου