____________________________________________________________________________________________________________________
............................................................... *ειδήσεις * νέα * ρεπορτάζ *έρευνα σύγχρονων κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων *
___________________________________________________________________________________________________________________

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Kρατείται στο αστυνομικό τμήμα της Δημητσάνας Αρκαδίας η Στέλλα Αντωνίου, ενώ υπάρχουν καταγγελίες για βασανισμό της

  ΕΙΔΗΣΕΙΣ  

Σύλληψη Στ.Αντωνίου: Καταγγελία για βασανισμό με σκοπό να της αποσπάσουν γενετικό υλικό



  Συνεντεύξεις  

 Σ υνεχίζει να κρατείται στο αστυνομικό τμήμα της Δημητσάνας Αρκαδίας η Στέλλα Αντωνίου, ενώ υπάρχουν καταγγελίες για βασανισμό της. Μιλάει στο Κόκκινο η γιατρός της κ. Αντωνίου, Λίνα Βεργοπούλου, καταγγέλλοντας ότι υπάρχει κίνδυνος για την ζωή της.
Η κ. Βεργοπούλου, υποστηρίζει ότι μετά από επικοινωνία που είχε με την δικηγόρο της κ. Αντωνίου οι αστυνομικές αρχές του Α.Τ Δημητσάνας έχουν προσπαθήσει τουλάχιστον δύο φορές να αποσπάσουν με βίαιο τρόπο, με τη μέθοδο του πνιγμού, γενετικό υλικό απο την κατηγορούμενη, καθώς η ίδια αρνείται να συνεργαστεί.
Η γιατρός καταγγέλλει το γεγονός, τονίζοντας ότι πέρα από τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης, η κ. Αντωνίου πάσχει από ασθένεια που απαγορεύονται οι απότομες κινήσεις της κεφαλής, καθώς βάζει σε κίνδυνο την ζωή της.

Σοκάρουν οι απαντήσεις του αξιωματικού υπηρεσίας
Η κ. Βεργοπούλου ήρθε σε επαφή με τον αξιωματικό υπηρεσίας του Α.Τ. Δημητσάνας, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η κατηγορούμενη είναι καλά στην υγεία της. Στην ερώτηση της γιατρού της κ. Αντωνίου, στον αξιωματικό υπηρεσίας, για το αν την έχει δει γιατρός, ο ίδιος απάντησε πως δεν χρειάζεται, καθώς εκτιμά ότι είναι καλά.

Η σύλληψη
Η Στέλλα Αντωνίου συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης στο χωριό Δημητσάνα της ορεινής Αρκαδίας για παραβίαση των περιοριστικών όρων που της είχαν επιβληθεί μετά την αποφυλάκισή της τον Ιούνιο του 2012. Μαζί της προσήχθη στο Α.Τ Δημητσάνας και άλλη μια γυναίκα. Αύριο αναμένεται να περάσει από αυτόφωρο.
Η Σ. Αντωνίου είχε συλληφθεί το 2010 και είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς".
Υπενθυμίζουμε ότι είχε συλληφθεί ξανά τον Ιούλιο του 2014 στη Θεσσαλονίκη για παραβίαση περιοριστικών όρων.

- δείτε: http://stokokkino.gr/article/13224/Sullipsi-StAntoniou-Kataggelia-gia-basanismo-me-skopo-na-tis-apospasoun-genetiko-uliko#sthash.SqI1SdmU.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου