____________________________________________________________________________________________________________________
............................................................... *ειδήσεις * νέα * ρεπορτάζ *έρευνα σύγχρονων κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων *
___________________________________________________________________________________________________________________

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Tο Αρχαιολογικό της Τεγέας υποψήφιο για «Ευρωπαϊκό Μουσείο 2016»

Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας αναβαθμίστηκε, κτιριακά και εκθεσιακά, τα τελευταία χρόνια με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση


Η υποψηφιότητα του Αρχαιολογικού Μουσείου Τεγέας στον διεθνή διαγωνισμό για την ανακήρυξη του «Ευρωπαϊκού Μουσείου 2016» ανακοινώθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας.
Ο θεσμός του «Ευρωπαϊκού Μουσείου 2016» («European Museum of the Year Award» - EMYA) θεσπίστηκε το 1977 και τελεί υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης, με στόχο τη βράβευση, σε ετήσια βάση, της καλύτερης μουσειακής πρακτικής στην Ευρώπη και την ενθάρρυνση των καινοτόμων δράσεων των μουσείων. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον οργανισμό «European Museum Forum» (EMF).
Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας
Ο ελληνικός φάκελος συντάχθηκε την άνοιξη του 2015 από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας και, ακολούθως, υποβλήθηκε η αίτηση στον οργανισμό, με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος-ΒΙΟΧΑΛΚΟ».
Τα βραβεία θα ανακοινωθούν σε τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο εκδηλώσεων από τις 6 έως τις 9 Απριλίου 2016 στην Τολόσα και το Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας, που βρίσκεται στον παραδοσιακό οικισμό της Αλέας του Δήμου Τρίπολης, είναι ένα από τα πρώτα δημόσια μουσεία του ελεύθερου ελληνικού κράτους (ιδρύθηκε το 1907), το οποίο αναβαθμίστηκε, κτιριακά και εκθεσιακά, τα τελευταία χρόνια με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και επαναλειτουργεί από το 2014.
Επίσης, είναι το μοναδικό ελληνικό δημόσιο μουσείο που συμμετέχει στον φετινό διαγωνισμό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου