____________________________________________________________________________________________________________________
............................................................... *ειδήσεις * νέα * ρεπορτάζ *έρευνα σύγχρονων κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων *
___________________________________________________________________________________________________________________

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Η Πελοπόννησος έχει τον δικό της Παρθενώνα - Ο ναός του Απόλλωνα epicurius αναγνωρίστηκε από την unesco ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς το 1986





The Peloponnese has its Own Parthenon

They call it the “Parthenon of the Peloponnese”. The columned temple of Apollo Epicurius is as beautiful as the Parthenon...Δείτε περισσότερα
~~~~~~~~~~

Η Πελοπόννησος έχει τον δικό της Παρθενώνα

Το αποκαλούν ο "Παρθενώνα της Πελοποννήσου". ο ψηλές ναός του Απόλλωνα epicurius είναι τόσο όμορφος όσο ο Παρθενώνα στην Αθήνα, καθώς υψώνεται μέσα στο ιερό του Απόλλωνα στα βουνά της Αρκαδίας, κοντά στα σύνορα του Νομού Μεσσηνίας, και Στέκεται 1,130 μέτρα πάνω από το έδαφος.
Ο Ναός είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μνημεία της κλασικής αρχαιότητας, ένα πρώτο παράδειγμα της κλασικής ελληνικής αρχιτεκτονικής, καθώς συνδυάζει τόσο τα αρχαϊκή όσο και τα δωρικός στυλ.
Ο ναός χτίστηκε στο ύψος του ελληνικού πολιτισμού στο δεύτερο μισό του 5 ου αιώνα π.χ. (420-400 π.χ.). Ήταν αφιερωμένο στον Απόλλωνα epicurius από τους phigaleians, που πίστευαν ότι ο Θεός του ήλιου και της θεραπείας τους είχε προστατεύσει από την πανούκλα και την εισβολή. Σύμφωνα με τον αρχαίο ταξιδιώτη παυσανία, αποδίδεται στον iktinos, τον αρχιτέκτονα του Παρθενώνα.
Ο ναός ανακαλύφθηκε τον 18ο αιώνα και προσέλκυσε το ενδιαφέρον από τους μελετητές και τους καλλιτέχνες. Η απομόνωση του τόπου συνέβαλε στο γεγονός ότι πολλά από τα σημαντικά χαρακτηριστικά του επιβίωσαν σε μεγάλο βαθμό άθικτα. Μέρος της ζωφόρος του ναού αποσπάστηκε το 1814 και μεταφέρθηκε στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με την unesco, ο ναός είναι ένα από τα πρώτα δημοσίευση κτίρια και το πρώτο μνημείο στο οποίο βρίσκονται και οι τρεις αρχαίες ελληνικές αρχιτεκτονικές παραγγελίες - δωρικός, ιοντική και κορινθιακό. Περιελάμβανε επίσης το παλαιότερο επιβίωση κεφάλαιο της στήλη στήλης. 
Ο Ναός παρουσιάζει επίσης αρκετά τολμηρά και καινοτόμα αρχιτεκτονικά σχέδια που σηματοδοτούν ένα σημείο καμπής στην ανάπτυξη του ναού του ναού. Ο Ναός, καθώς και η γλυπτικής διακόσμηση του αποτελείται από ένα από τα καλύτερα διατηρημένα δείγματα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, από την περίοδο της ακμής του (5ος αιώνας π.χ.).
Ο ναός του Απόλλωνα epicurius αναγνωρίστηκε από την unesco ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς το 1986.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου